De laatste drie weken zit ik in een WOW-modus. WOW mijn werk gaat goed en ik heb mega veel opdrachten. WOW ik voel mij stukken beter dan de 2 maanden daarvoor, zowel mentaal als fysiek. WOW wat was de retraite een mooie bewustwording (schrijf ik in mijn volgende blog meer over. Ik ben al begonnen, maar ik vind het lastig te verwoorden). WOW ik heb weer energie en inspiratie om nieuwe uitdagingen aan te gaan. Super leuke nieuwe uitdagingen zijn er al op mijn pad gekomen. Dat is iets dat zo erg bij mij past! Natuurlijk heb ik nog mijn lichamelijke en mentale beperkingen. Veel prikkels is nog steeds lastig en mijn hersens werken nog niet als voorheen. Maar wel weer een stukje beter dan kort geleden. Dus dat biedt perspectief! Mijn lijf voelt nog steeds oud, maar ik ben het sporten weer op aan het pakken na in de lappenmand gezeten te hebben. Ik kan echt zeggen dat het goed met mij gaat, als ik mijn beperkingen als gegeven beschouw.

Nieuw werk

Tijdens en na mijn ziekte ben ik gaan nadenken over hoe ik mijn werkzame leven invulling wil geven. Ik wil niet meer hele dagen werken achter de PC, vanuit huis zonder collega’s. Ik wil meer contact met mensen en iets voor een ander betekenen. Daarom heb ik besloten om in januari te starten met een opleiding tot BMR (Body Mind Release) therapeut. Als ik de opleiding heb afgerond wil ik 1 of 2 dagen per week kankerpatiënten met behulp van de BMR methode helpen in hun zware mentale traject (naast mijn werk voor DaphneCommunicatie). Misschien wil ik zelfs wel retraites organiseren samen met een yoga/mindfullness coach. WOW. Deze stap geeft mij ook een enorm WOW-gevoel. Een hele nieuwe richting. Iets waar ik denk ik heel veel voldoening uit ga halen en heel gelukkig van ga worden.

Wat is BMR?

Tijdens mijn kankertraject heb ik heel veel gehad aan mijn positiviteit en de manier waarop ik om kon gaan met tegenslagen. Ik denk dat veel patiënten daar, als ik ze dat kan leren, heel veel aan hebben. En niet alleen patiënten. BMR maakt het leven ook veel mooier voor niet zieke mensen. Het overgrote deel van onze levensklachten wordt direct of indirect veroorzaakt door beperkende gevoelens, overtuigingen en angsten. BMR helpt je de innerlijke oorzaak van levensklachten gericht en bewezen effectief aan te pakken. Een BMR therapeut leert jou hoe jij deze ballast ZELSTANDIG en effectief kunt LOSLATEN en positieve gevoelens weer kunt terughalen. Maar niet alleen onze ballast heeft een enorm belastend effect op ons leven. POSITIEVE GEVOELENS zoals zelfvertrouwen, doel, vastberadenheid, succes, geluk, welvaart, positiviteit, vreugde, passie, eigenwaarde, zelfrespect en geluk kun je verliezen door vervelende of traumatische gebeurtenissen in jouw leven. BMR therapie is niet eindeloos praten over problemen. BMR zoekt niet de oorzaak buiten onszelf. BMR gaat over zelfverantwoordelijkheid en het daadwerkelijk aanpakken van de innerlijke oorzaak van levensklachten. Na 6 tot 7 sessies kun je het zelf en heb je innerlijke rust, hernieuwde energie, positiviteit en persoonlijke groei. Geweldig toch? Ik heb er helemaal zin in om deze opleiding te volgen en als therapeut kankerpatiënten (maar ook andere mensen die vastlopen) te mogen begeleiden.

Juchheim

Daarnaast is er sinds vorige week wéér iets op mijn pad gekomen waar ik super enthousiast over ben: de producten van Juchheim. Ik heb nog nooit schoonheidsproducten gezien en gebruikt die zo ontzettend goed hun werk doen. En nog op natuurlijke basis ook. Dierproefvrij, parabenen-, siliconen- en paraffinevrij en zonder hormonen. Sinds ik kanker heb gebruik ik voornamelijk natuurlijke producten. Bijvoorbeeld pure arganolie als nachtcrème (Kijk op Holland & Barrett daar is het bijna altijd in de aanbieding met 50% korting of 2=1!). Het doet mijn huid goed en werkt ook heel verzorgend in je haar(punten). Zeker in mijn net nieuwe haar na de chemo heb ik het iedere nacht gesmeerd. Dat haar werd niet vet. Hahaha. Vorige week maakte ik kennis met de verzorgingsproducten van Jucheim en werd razend enthousiast. Het voelde helemaal als iets dat ik ook moest gaan doen.

Ik heb de producten van Juchheim mogen testen en de resultaten zijn haast te mooi voor woorden. Een cellulitescrème die écht werkt! Dat heb ik nog nooit gezien. Een oogliftcrème die écht je oogrimpeltje vervaagt én je voorhoofdrimpels. Een gezichtscrème die lijntjes in je wangen veel minder diep maakt en vervaagt. Nu heb ik daar geen last van, maar ik heb bij de consulent die mij kennis heeft laten maken met Juchheim, foto’s gezien van haar klanten met wonderbaarlijke resultaten. De producten zijn niet goedkoop, maar verkopen zichzelf. Je mag het namelijk één keer testen en dan voel en merk je al verschil. Bijna iedereen wil na het testen de producten hebben. Je hoeft ook maar heeeeeel weinig op te brengen, waardoor je lang met een pot of flesje doet. Ik heb eigenlijk nog nooit zo weinig crème gesmeerd. Maar dat is voldoende bij deze producten, ontwikkeld door een Duitse arts Dr Juchheim. In Duitsland is het een mega succes. Ik heb dus besloten consulent te worden van deze producten. Het is iets voor erbij, maar wel iets wat ik hartstikke leuk vind om te doen en waar ik energie uit haal. Ik loop geen risico en het kost weinig aan investering. Dus waarom niet? Natuurlijk zou ik Daphne niet zijn als ik er niet direct werk van maak. Dus heb ik gelijk een Facebookpagina aangemaakt Natuurlijke Beauty. Daar heb ik verschillende foto’s van resultaten op gezet. Neem eens een kijkje (en like de pagina als je de updates wilt volgen) en als je het zelf een keer wilt proberen dan kunnen we geheel vrijblijvend een afspraak maken. WOW. Nog een WOW gevoel.

Heerlijk hoor dat WOW gevoel. Na 2 maanden een wat mindere periode te hebben gehad, door ziekte, rugpijn, niet kunnen sporten en mentale frustraties omdat ik meer wilde dan ik kon, is het echt heeeeeerlijk om mij weer zo te voelen. Ik weet niet of ik nog een terugslag krijg omdat ik natuurlijk met al mijn uitdagingen weer veel te hard ga. Ik moet mijn grenzen stellen. En dat is lastig voor mij als ik ergens super enthousiast over ben. In de retraite heb ik geleerd mij af en toe terug te trekken en even naar binnen te gaan en rust te brengen in mijn lichaam. Dat doe ik nu. Ja, het is nu ook een uitdaging om niet teveel te willen en teveel hooi op mijn vork te nemen. Zo voelt het namelijk niet als je ergens heel blij en enthousiast van wordt. Maar ik sta daardoor weer continu in de hoogste versnelling. Een beetje gas eraf dus en tussendoor mijn innerlijke rustmomentjes pakken. Yesssssss. Het gaat goeoeoeoed. Ik heb weer zooooo’n zin in het leven, met al haar uitdagingen. Ik hoop alleen dat de uitdagingen voorlopig even positieve uitdagingen blijven. Hihi. Dat kankerjaar was de grootste uitdaging. Nu ga ik voor leuke uitdagingen. Laat maar komen.

Veel liefs,

Daphne

Leave a Reply